Tips van Maart

  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 reacties

Tralalalala, het is lente en ik heb kriebels in mijn buik !!!!

De paashaas gluurt al om het hoekje, klaar om onze tuin rijkelijk te voorzien van Paaseieren.

Dit jaar valt de keuze op een goede kwaliteit van CHOCOLADE, liever dan het zoete gedoe waar met moeite cacao aan te pas is gekomen. De kinderen zijn de toekomst en moeten dus goed verzorgd worden. Jong geleerd is immers oud gedaan !!!

Waarom al die eieren met Pasen ?
Een griekse vriend heeft me verteld dat zijn moeder (en de meeste mensen van hun dorp) geen eieren aten tijdens de vasten. Alle eieren die de kippen gedurende deze 40 dagen legden werden wel bewaard : eieren blijven inderdaad lang vers als je ze koel en donker bewaart.  En na de vasten met het Paasfeest kwamen dan al die eieren uit de kelder terug tevoorschijn.

Misschien ter voorbereiding nog vlug een kuurtje van berkensap om de lever te stimuleren. Het is bloedzuiverend en boordevol lente-energie. Je kan het gemakkelijk vinden in een biozaak of je tapt het in maart zelf al in je tuin : je breekt een twijg af en hangt daaraan een plastiek fles om het berkensap op te vangen. Gedurende een week drink je dagelijks een bekertje van dit helder vocht. GEZONDHEID !

 

Een reactie achterlaten