Praktijk Zevenbronnen zorgt voor u

Samen met u zorgen wij voor uw gezondheid.
Onze meerwaarde ligt in een multidisciplinaire, individuele en kwaliteitsvolle aanpak. In een uniek, groen en rustgevend kader.

Wij luisteren naar u en uw lichaam.
Wij pakken niet alleen uw fysieke klachten aan maar begeleiden u naar een gezond en evenwichtig leven.

Daarom besteden wij ook aandacht aan uw voedingsgewoonten en intoleranties, stellen wij na grondige analyse een bewegingsprogramma op uw maat op, helpen wij u bij uw persoonlijke verzorging, versterken wij uw zelfbeeld.

Want fysieke klachten zijn niet zelden een signaal dat er iets goed fout loopt…
Daar gaat een ervaren, multidisciplinair team in onderling overleg en samen met u aan werken.

U weet niet precies welke therapie u nodig heeft?
Vraag dan een intakegesprek met de osteopaat. Samen bekijken wij uw opties.
Een osteopaat heeft de bevoegdheid om u verder te oriënteren. In of buiten de praktijk.

Natuurgebied Zevenbronnen

Zevenbronnen is een beschermd natuurgebied in de groene gordel rond Brussel. Op amper 24 hectare ontplooit zich tussen het Zoniënwoud en het Hallerbos een typisch oud Brabants landschap met beboste heuvels, diepe valleien en steile hellingen met hier en daar akkers.

Typische heuvellandbomen zoals beuk, els , eik en esdoorn sieren het bos rond de vijvers. In het voorjaar wisselen witte bosanemonen, blauwe boshyacinten, meiklokjes en paasbloemen elkaar af. De rijke vegetatie trekt zeldzame vlindersoorten en vogels aan.

De vijvers van zevenbronnen, «Zevenborre» in de volksmond, zijn een overblijfsel van de visnijverheid ten tijde van de priorij. «7» bronnen zorgen voor aanvoer van zuiver water .

De priorij, een augustijnenklooster, werd in 1388 gesticht en kende gouden tijden. Het klooster bezat een scriptorium waar monniken en broeders boeken kopieerden en met miniaturen verluchtten. Dit meditatieve werk werd door koning Jozef II van Oostenrijk als nutteloos bestempeld en eind 18e eeuw schafte hij de priorij af.

Fotogalerijen

De inhuldiging

Op vrijdag 5/9 vond onder een stalende zon de inhuldiging plaats van Praktijk Zevenbronnen.

Een pluridisciplinair team biedt er een totaalaanpak op maat van hij of zij die op zoek is naar  gezondheid en evenwicht  Allereerst werd het team voorgesteld, dat momenteel bestaat uit 2 osteopaten, 2 kinesitherapeuten, een naturopaat / nutritherapeut en medische pedicure. In de nabije toekomst zal het team versterking krijgen van een arts /acupunctuur. De bedoeling is om stilaan eenieder zowel lichamelijk als mentaal te kunnen begeleiden om zijn gezondheid te optimaliseren.

Het lint van het nieuwe gedeelte werd vervolgens doorgeknipt door Hélène Derom-Mullie , kinesitherapeute op rust en destijds verantwoordelijk voor de perinatale kinesitherapie in het Brugmann Ziekenhuis.

Na demonstraties op een aantal toestellen, waaronder de EMS van mihabodytec©, werd er feestelijk geklonken op dit nieuwe project in het prachtig , rustgevend kader van zevenbronnen

Zwembad

Huis