Myriam Vleminckx

Algemene osteopathie, Uro/gynaecologie bij vrouwen en mannen, Pediatrie, Perinatale osteopatische begeleiding.

Inititiafneemster en spil van Praktijk Zevenbronnen

Osteopaat DO, mSBO, Eurosteo

Bijkomende opleidingen: energetische osteopathie, reconnective healing, haptonomie, haptosynesie

Na het behalen van een licentiaatdiploma in kinesitherapie aan de KULeuven, kreeg ik mijn eerste baan in de Outward Bound School (http://www.outwardbound.be). De Outward Bound School organiseert outdooractiviteiten waarbij je door ervaring inzicht krijgt in hoe je in een groep functioneert. Je leert doorzetten en elkaar vertrouwen, aanvaarden wat je voelt en communiceren. Ik vond dat fantastisch!

Daarna trok ik voor acht jaar naar het buitenland. Ik woonde achtereenvolgens in Dijon, Parijs, Londen en Frankfurt. Ik legde er telkens professionele contacten om me verder in perinatale begeleiding en de behandeling van problemen van de bekkenbodem te verdiepen.

In die periode ontmoette ik Michel Odent, die ik ging opzoeken in zijn kliniek nabij Fontainebleau en volgde ik les bij Frédéric Leboyer. Twee grote namen in de geboortebegeleiding. Ze waren voor mij een belangrijke bron van inspiratie.

Terug in België vond ik dat ik een opfrissing anatomie goed kon gebruiken bij het starten van mijn eigen praktijk. Ik schreef mij in voor de opleiding osteopathie. “Voor een jaar of twee”. Dacht ik. Maar vanaf het eerste seminarie was het duidelijk dat dit mijn roeping is!

Sinds 1992 werk ik als osteopaat en ben ik lid van de Belgische Vereniging voor Osteopathie. Ook geef ik in Duitsland en Zwitserland regelmatig les over gynaecologische osteopatische technieken en prostaatbehandeling en verzorg ik postgraduaatopleidingen voor osteopaten.

Boek uw afspraak

Werkdagen

Maandag : 9-15u Dinsdag : 14-21 u Woensdag : 9-13u Donderdag : 9-17u Vrijdag : 9-13u.