Tips van oktober

  • Berichtcategorie:Tips

Ieder jaar zijn er 2 momenten waarin men ervoor kiest om “zijn leven te verbeteren” : 1 januari en 1 september. Voornemens worden geformuleerd om beter (minder) te eten, meer te sporten etc.

We zijn nu  weken verder en het moment van een eerste evaluatie is aangebroken : hoe is het met het invullen van  de voorgenomen objectieven ? Al te vaak blijkt dat er na korte tijd nog weinig van overblijft, en met reden ! Het “leven” trekt aan je met alle hevigheid. Engagementen en verplichtingen allerhande maken dat men soms eerder wordt geleefd dan zelf de koers bepaalt. Kinderen, partner, werkomstandigheden brengen druk op de ketel. De koers die je voor jezelf had uitgezet in de “Dolce far niente”-periode van de voorbije vakantie verwatert…. Hoe kan dat toch?

Misschien waren we wat te ambitieus ? Misschien hebben we de lat te hoog gelegd, vergetend dat een gedragsverandering 2 maanden vraagt vooraleer ze geïntegreerd wordt?

Laten we ons voortaan focussen op 1 agendapunt per keer ! En je hoeft daarvoor heus niet te wachten tot 1 januari ! Lezen doe je eerst letter per letter en vervolgens met simpele woordjes : “Is” , “Ik”…

Waarom willen we meteen  1kg afvallen per week, 3x/ week aan sport doen om vervolgens in mei de 20 Km van Brussel lopen terwijl we daartegen  20kg afgevallen moeten zijn ?

Laten we proberen het anders aan te pakken  zoals het kleine kindje één stapje per keer, beginnen lezen bij één letter ?

Hoe ga je dat doen ? Kan je die weg in kleine stukjes verdelen ? Wat zou dan het eerste stukje kunnen zijn ?

Voeding :

  • ik laat de vlugge suikers weg, tenzij bij speciale gelegenheden. (Snoep, koekjes, taart, suiker    in de koffie). En ik probeer dat 6 weken vol te houden.
  • Ik drink geen alcohol meer tijdens de week
  • Ik eet bij mijn warme maaltijd 2 soorten groenten eten en verminder de zetmelen en vetten.

Beweging :

  • Éénmaal per week ga ik iets doen wat ik leuk vind waarbij ik 30-40 min. Beweeg. (Wandelen, zwemmen, les salza,…
  • En daarna ga ik nog iets anders doen , ook 1x per week.

Ik probeer wat ik me heb voorgenomen minstens 6 weken vol te houden. Daarna ga ik evalueren of ik bij mijn voornemen gebleven ben en zoniet waarom niet. Was de keuze verkeerd ? Moet ik de stap nog kleiner maken ? Heb ik iets weggelaten wat voor mij essentieel is ? Heb ik hulp nodig bvb bij roken / alcoholverslaving. (hypnose, therapie). Zo ja, dan zorg ik daarvoor of vraag ik om raad of een goed adres.

Misschien kunnen wij u hierbij helpen. Aarzel niet om ons om raad te vragen.

Team Praktijk zevenbronnen.