Tips van Februari

  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 reacties

Vorige maand geen tip gezien ??? Wel, het was de maand van de winterslaap. Even bekomen van al het feestgedruis.

logo_Q

In januari is er niet veel activiteit in het plantenrijk en menig dier houdt dan zijn winterslaap. Maar vergis je niet : in deze “vegetatieve toestand” is de natuur niet minder actief : de planten maken wortels om des te vlugger het sap naar de twijgen te leiden. Prachtige bloesems en sappige vruchten zijn het gevolg. Die rustperiode laat toe energie te vergaren voor een heuse uitbarsting in de lente.

In die lijn verder denkend, is er niets mis met een periode van rust en vrede. Een periode vannagenieten en uitblazen. Zonder excessen. Alles op een lager pitje draaiend houden.

Menig tijdschrift bombardeert je in deze periode met allerlei tips om de overtollige kilo’s snel weg te werken, met ontgiftings- en sapkuren allerhande, de ene al meer drastisch dan de andere. In onze huidige maatschappij van al te veel stress en recent ook toenemende angst, kunnen we die extra stress wel missen.

Kan het ook anders ??

Als we nu eens zochten naar evenwicht ?

Luisteren we voldoende naar ons lichaam.

Zijn we moe ? Dan moeten we rust inschakelen en onze planning “light” houden.

Denk ook aan alle mentale pollutie ! Ikzelf heb in januari een leuk boek gelezen. Lekker luchtig en toch met levenswijsheid. Een echte aanrader :

DAVID MICHIE. De Kat van de DALAI LAMA. Boeddhistische levenslessen van een eigenzinnige kat. The house of books. 2014.

Er was griep in ’t land. Viraal. Niets aan te doen met antibiotica. Een beetje meer thuis blijven en ons verzorgen is op zich een goede preventieve maatregel. Want immers : hoe minder goed onze weerstand, hoe vatbaarder we zijn. Een lichaam dat niet overbelast is kan zich beter aanpassen aan moeilijke omstandigheden en zal er vlugger bovenop komen.

Om ons lichaam zo min mogelijk te belasten is het wijs om alle mogelijke toegevoegde middelen tijdelijk uit onze voeding te verbannen. Vaak is er ook sprake door verzuring. Bijna alle vlees en vis , suikers en zetmelen zoals brood en pasta zijn verzurend. Daarentegen zijn de meeste groenten en fruit ontzurend en bovendien krachtige anti-oxidanten.

Dus beste mensen , eet gerust uw buikje vol, maar vermeerder de porties groenten en fruit en wees zeer gematigd met de rest.

En wil je per se een kuurtje doen, dan vindt u via onderstaande link op deze website een voorstel dat zijn diensten in de praktijk al jarenlang bewezen. Doet u dat 14 dagen en u zult er wel bij varen.

Klik hier

Leave a Reply